SÖK
LÄSUTMANING LÄSUTMANING

Stadsbiblioteket har skapat ett häfte med vilket vi vill ge er 50 upplevelser: resor till andra länder, världar och tider. Häng med!

Delta i utmaningen!

1. Häftet hämtar du på stadsbiblioteket eller skriver ut det genom att klicka här.

2. Låna böcker från listan och läs tillsammans med en vuxen.

3. Kryssa för undan för undan i listan vilka böcker ni läst.

4. När ni läst 50 böcker fyller ni i och klipper ut blanketten på baksidan av häftet och byter den mot en present och ett diplom på stadsbiblioteket.

5. Grattis! Ni har klarat utmaningen att läsa 50 böcker!

Häftets insida kan användas som en affisch att ha på väggen under utmaningen. Om ni sedan vill behålla affischen kan vi/ni kopiera baksidan när ni lämnar in.

Frågorna på blanketten som ska lämnas in är följande: Barnets födelseår, hemkommun och tre favoriter bland böckerna. Även den vuxnes favoriter och om det fanns någon bok som ni vill tipsa om som kunde passat i häftet eller annan kommentar får man fylla i.

Tips till dig som högläser

Barn vill ofta höra samma saga eller ramsa om och om igen – på så vis lär de sig känna igen ord och formuleringar. Upprepningarna ger barnet trygghet, men också självkänsla när de själva kan fylla i sagan. En bra barnbok håller för många omläsningar och är lika rolig för vuxna som för barn. Fortsätt att läsa tillsammans, även när barnet börjar läsa själv. Lässtunden är en mysig stund både för dig och ditt barn där barnet får din totala uppmärksamhet.

Genom böckernas värld kan man lära känna sig själv och hela världen!

MARIEHAMNS STADSBIBLIOTEK

Besöksadress: Strandgatan 29
Postadress: PB 76, AX-22101 Mariehamn
E-post: biblioteket[at]mariehamn.ax
Telefon: +358 (0)18 531 411

KOMMUNBIBLIOTEK


 

ÖVERSÄTT